Hoe te handelen bij onjuist gekoppelde artikelen door gewijzigde artikelcodes

Inleiding

Ervaar je verschillen tussen de artikelen in jouw order op het platform en die in Exact Online? Dit kan te maken hebben met gewijzigde artikelcodes. Lees verder om het probleem te begrijpen en op te lossen.

 

Situatiebeschrijving

Een artikelcode kan veranderen, en wanneer dit niet goed wordt gesynchroniseerd, kan er een verkeerde koppeling ontstaan tussen het nieuwe en oude artikel. Dit resulteert in een ander geboekt artikel in Exact Online dan je verwacht vanuit je order.

Je ziet dat een order in Exact Online andere artikelen toont dan in je platform. Bijvoorbeeld: in het platform zie je "Zonnebril zwart", maar in Exact Online staat "Zonnebril goud".

 

Wat te doen bij onjuiste koppelingen

Wanneer je onjuiste koppelingen opmerkt door gewijzigde artikelcodes, heb je meerdere opties om dit probleem aan te pakken:

 1. Opnieuw koppelen via het controlepaneel:

  • Ga naar je controlepaneel.
  • Klik op 'Artikelen' in het blok 'Rapportages'.
  • Zoek het artikel welke je opnieuw wenst te koppelen. Bij dit artikel zal een uitroepteken worden getoond wanneer de artikelcode niet meer overeenkomt.
  • Klik op de regel en selecteer 'Herimporteren'. Binnen 5-10 minuten zal dit artikel zijn gekoppeld aan de nieuwe artikelcode.
 2. Overweeg een nieuw artikel aan te maken:
  Als een artikelcode wijzigt, overweeg dan om een compleet nieuw artikel aan te maken in je webshop of marktplaats. Dit zorgt voor een duidelijke scheiding tussen oud en nieuw en voorkomt synchronisatiefouten.

 3. Investeer in de artikelcode-module:
  Voor bedrijven die regelmatig artikelcodes wijzigen, is de artikelcode-module een waardevolle toevoeging. Deze module herkent automatisch veranderingen in artikelcodes en past de koppelingen dienovereenkomstig aan. Dit bespaart veel toekomstige hoofdpijn door automatisch koppelfouten te voorkomen die door handmatige wijzigingen kunnen ontstaan. Vraag onze supportafdeling voor verdere informatie. 

 

Hulp nodig?

Als je na het volgen van bovenstaande opties nog steeds tegen problemen aanloopt, noteer dan de volgende gegevens: de artikelcode van het onjuist geboekte artikel, het ordernummer waarbij de afwijking optrad, en de specifieke koppeling waarin je de order ziet. Met deze informatie kun je contact opnemen met onze supportafdeling voor verdere hulp. Het voorbereiden van deze gegevens helpt onze experts om je sneller en effici├źnter te ondersteunen.

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen