Dubbele relaties in Exact Online voorkomen

Inleiding

Ervaar je dat er in Exact Online dubbele relaties ontstaan bij terugkerende klanten? Dit kan gebeuren omdat bij elke nieuwe order een nieuwe relatie wordt aangemaakt. In dit artikel leggen we uit waarom dit gebeurt en hoe je dit kunt oplossen.

 

Situatiebeschrijving

Standaardinstellingen kunnen ervoor zorgen dat er voor elke nieuwe order een aparte relatie in Exact Online wordt aangemaakt, zelfs als het om dezelfde klant gaat. Dit kan resulteren in meerdere relatiekaarten voor dezelfde klant, wat kan leiden tot verwarring en inconsistenties in je administratie.

 

Aanpak bij dubbele relaties

Wanneer je dubbele relaties opmerkt in Exact Online, zijn er stappen die je kunt volgen:

  1. E-mail controle module: De 'e-mail controle module' is een specifieke tool die controleert of het e-mailadres van een klant al gekoppeld is aan een bestaande relatie in Exact Online. Indien dit het geval is, wordt de nieuwe order aan de bestaande relatie gekoppeld, waardoor de creatie van een nieuwe relatie wordt voorkomen. Dit helpt om dubbele relaties op basis van e-mailadressen te voorkomen. Voor meer informatie over deze module of om deze te activeren, kun je contact opnemen met onze supportafdeling.

  2. Controleren van e-mailadressen: Als de 'e-mail controle module' reeds geactiveerd is, maar er ontstaan nog steeds dubbele relaties, controleer dan de e-mailadressen van de betrokken orders. Een klein verschil in het e-mailadres kan een nieuwe relatie veroorzaken.

 

Hulp nodig?

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, zorg dan dat je de volgende gegevens bij de hand hebt:

  • Het ordernummer waarbij een dubbele relatie is ontstaan.
  • Debiteurnummers van zowel de oorspronkelijke als de dubbele relatie.

Met deze informatie kun je contact opnemen met onze supportafdeling. Deze gegevens helpen ons team om je sneller en efficiënter te assisteren.

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen