Wat te doen als een bol.com order niet geïmporteerd is?

Inleiding

Heb je onlangs gemerkt dat een order van bol.com niet is geïmporteerd in het Exact Online? De oorzaak hiervan kan liggen in de snelheid waarmee orders verwerkt worden. Deze handleiding legt uit waarom dit kan gebeuren en hoe je het in de toekomst kunt voorkomen.

 

Situatiebeschrijving

De koppeling tussen het platform en bol.com werkt op een specifieke manier. Door beperkingen in de bol.com API kan onze koppeling alleen orders zien die nog openstaan en niet zijn verwerkt. Als een order te snel verwerkt wordt, bestaat de kans dat deze niet wordt geïmporteerd.

 

Wat te doen bij niet-geïmporteerde orders

Als je een order opmerkt die niet geïmporteerd is, volg dan deze stappen:

  1. Controleer de orderstatus in bol.com: Bekijk eerst of de order nog in het overzicht van openstaande orders staat in bol.com.

  2. Verwerk orders met een vertraging: Om te zorgen dat de koppeling orders correct kan importeren, wacht idealiter minstens 10 minuten na het plaatsen van een order voordat je deze verwerkt in Bol.com.

  3. Handmatige boeking: Als een order al is verwerkt en niet geïmporteerd, raden we aan om deze handmatig in Exact Online te boeken om te zorgen dat er geen discrepantie is in de boekhouding.

 

Hulp nodig?

Mocht je verdere vragen hebben of loop je tegen andere problemen aan, dan staan we altijd klaar om je te helpen. Noteer de orderdetails zoals het ordernummer en de specifieke koppeling waarin je de order verwachtte, en neem contact op met ons supportteam.

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen