E-mail controle module

Introductie

De e-mail controle module zorgt ervoor dat er geen dubbele relaties in het systeem ontstaan. Door het vergelijken van het ingevulde e-mailadres met bestaande relaties, wordt een eventuele overlap gedetecteerd. Als een match wordt gevonden, koppelt de module deze automatisch aan de bestaande relatie.

 

Kosteninformatie

Voor de meest actuele kosteninformatie omtrent de e-mail controle module adviseren we je om contact op te nemen met ons supportteam. Zij kunnen je voorzien van de nieuwste prijsinformatie.

 

Standaard werking van de e-mail controle:

  • Wanneer er een order wordt geplaatst, checkt de koppeling of er in Exact Online al een relatie bestaat met dit e-mailadres als hoofd e-mailadres.
  • Als er al een relatie bestaat met dit e-mailadres, wordt de order hieraan gekoppeld.
  • Als zo'n relatie nog niet bestaat, wordt er een nieuwe relatie (debiteur) aangemaakt.
  • Wanneer een bestaande klant een order plaatst met nieuwe adresgegevens, worden deze aangemaakt onder het kopje ''Adressen'' op de relatiekaart van de desbetreffende relatie.
  • Gegevens worden nooit overschreven op de relatiekaart, enkel toegevoegd.

 

Verwerking van de order in Exact Online:

  • De gegevens uit de order worden altijd gehanteerd, ongeacht of het een bestaande klant betreft.
  • Hieronder een klein schema waarbij je kunt zien hoe de velden worden ge├»mporteerd:
Besteld door Leveren aan Factuur voor
De hoofdgegevens van de debiteur waarop de order betrekking heeft, komen hier. De adresgegevens die in het platform zijn ingevuld door de klant onder het kopje "Shipping address" komen hier. De adresgegevens die in het platform zijn ingevuld door de klant onder het kopje "Billing address" komen hier.

Bij afwijkende adressen worden echter geen nieuwe debiteuren aangemaakt; deze worden toegevoegd aan de betreffende debiteur onder het kopje "Adressen" op de relatiekaart.

De naam in het blauw (in de verkooporder) betreft enkel de relatie waaraan de order is gekoppeld en is niet de benaming die in de order wordt gebruikt.

 

Hulp nodig?

Wil je meer weten over de module of zou je deze willen aanschaffen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen